Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact met mij op en ik informeer u graag

Wat betaalt u voor de diensten van de mantelzorgmakelaar?

Er zijn diverse mogelijkheden waarop de mantelzorgmakelaar vergoed wordt. U leest het hieronder terug. Komt u niet in aanmerking voor vergoeding maar kunt u mijn hulp heel goed gebruiken? Neem dan contact met mij op voor overleg.

Heeft u een Wlz indicatie? 

En heeft u behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Dan kan ik mijn diensten als onafhankelijk clientondersteuner gratis aanbieden. Door de samenwerking met Centrum OCO worden mijn diensten vergoed door het zorgkantoor.

 

Persoonsgebonden budget:

Zorg organiseren vanuit een Pgb? Wilt u meer informatie over de wet langdurige zorg? Of bent u op zoek naar een passende zorgaanbieder? Wilt u weten welke zorgovereenkomsten u moet sluiten? Zomaar enkele voorbeelden waarbij ik u kan ondersteunen.

Neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.

Vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars bieden, vanuit een aanvullend pakket, een vergoeding voor de diensten van de mantelzorgmakelaar. Wilt u weten of u daarvoor in aanmerking komt? Neem contact op met uw zorgverzekeraar en klik op onderstaande link om te kijken welke vergoedingen er in 2024 door de diverse zorgverzekeraars worden gehanteerd.

Download hier het overzicht van vergoedingen.

Heeft u een persoonsgebonden budget (Pgb)?

  • Heeft u een Pgb vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning ( Wmo)? Dan kunt u bij uw gemeente navragen of er een verantwoordingsvrij bedrag wordt gehanteerd
  • Vanuit de Wlz is het verantwoordingsvrije bedrag 1,5%

Houdt u aan het eind van het jaar dit verantwoordingsvrije bedrag over? Dan kunt u dit bedrag besteden om mijn diensten als mantelzorgmakelaar te vergoeden.

Werkgever en Arbodiensten

Sommige werkgevers zijn bereid om de mantelzorgmakelaar in te schakelen om hoge kosten door (langdurige) uitval op het werk te voorkomen. Ga daarom in gesprek met uw werkgever en vraag of u de diensten van de mantelzorgmakelaar kunt inzetten om te voorkomen dat u ( langdurig) uitvalt op de werkvloer. Ook kan ik uitzoeken welke (verlof) mogelijkheden er zijn zodat u inzetbaar blijft op de werkvloer.

Particulier

U kunt ook particulier van mijn diensten gebruik maken. In dit geval wordt een richtprijs van € 90,- per uur incl. BTW door mij gehanteerd.

 

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact met mij op en ik informeer u graag