Werk en mantelzorg

De combinatie werk en mantelzorg is soms erg zwaar en intensief. U komt als mantelzorger in een situatie waar u met liefde voor uw dierbare wilt zorgen. Tegelijkertijd verwacht uw werkgever ook uw volledige inzet verwacht.

Soms is deze combinatie, na verloop van tijd, gewoon teveel. U probeert alle ballen in de lucht te houden. En kunt niet anders dan onder werktijd diverse instanties bellen…zij zijn namelijk in de avond- en weekenduren veelal gesloten. Ook de behandelingen en bezoeken aan artsen vinden vaak alleen tijdens kantoortijden plaats. Wat inhoudt dat u (weer) bij uw werkgever moet aangeven dat u op bepaalde dagen ‘even’ weg bent van de werkvloer om uw dierbare te begeleiden. U staat als het ware in ‘spagaat’ als het gaat om loyaliteit naar uw werkgever en mantelzorg voor uw dierbare.

Hoe kan de mantelzorgmakelaar u ontlasten?

Als mantelzorgmakelaar kan ik voor u uitzoeken welke verlofmogelijkheden er volgens uw CAO of de overheid zijn. Deze mogelijkheden kunnen u een adempauze geven. Ook kan ik uitzoeken welke mogelijkheden er zijn om de zorg voor uw dierbare anders in te richten. Waardoor u ontlast wordt en de focus op het werk kunt houden wanneer u daar bent. Misschien is er wel een organisatie in uw omgeving die mantelzorgondersteuning biedt zodat u een keer niet mee hoeft naar het ziekenhuis. Of is er iemand in uw netwerk om de zorgtaken mee te delen? Ook kan ik, samen met u, een gesprek met uw werkgever voorbereiden zodat u praktische zaken kunt aankaarten die u ontlasten. Kortom, ik breng in kaart waar u ontlast wilt worden en welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn.

Bent u werkgever?

Dan kunt u van mijn diensten gebruik maken zodat we er samen voor zorgen dat uw medewerker inzetbaar blijft voor het bedrijf. Dit kan u hoge ziektekosten besparen. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden, denk aan mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid (bedrijf breed). Of maatwerk voor de overbelaste medewerker door goede zorg en ondersteuning te regelen waardoor uw medewerker ontlast wordt en adequaat inzetbaar is in uw bedrijf. Zie hiervoor de pagina ‘werkgever’.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.